Гледай
на живо

Костенец под полицейска обсада

Седми ден полицията издирва Стоян Зайков

Костенец под полицейска обсада Среднощна полицейска обсада на Костенец. Седми ден органите на реда продължават да издирват 43-годиш... thumbnail text
Среднощна полицейска обсада на Костенец. Седми ден органите на реда продължават да издирват 43-годишният Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. 
 
Припомняме, че вчера властите откриха тялото на  42-годишният Валентин Петров е бил убит с ловна пушка. Петров е живеел в непосредствена близост до къщата на Зайков, освен това е негов братовчед. Все още няма категорична информация за това дали това убийство е извършено от издирвания  Зайков, но полицията не изключва и тази версия.
 
Пред "Нова телевизия" главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде повече подробности по случая.
 
Иванов допълни, че вероятността Зайков да е посегнал на живота на съседа му е реална.
 
Какво знаем до този момент? По информация на органите на реда Валентин Петров е живеел сам. Разведен е, има дете. През деня е бил на работа. Бил забелязан за последно в 18 часа на предния ден. Направен е оглед на къщата му и са иззети веществени доказателства. 
 
Издирването на Зайков продължава с пълна сила и днес, категоричен беше Иванов. Шефът на МВР обеща, че заподозреният ще бъде намерен, като ако се наложи за целта, ще бъде претърсена всяка една къща в Костенец и района.