София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Костенец под полицейска обсада

Седми ден полицията издирва Стоян Зайков

пропускане
5 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Среднощна полицейска обсада на Костенец. Седми ден органите на реда продължават да издирват 43-годишният Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. 
 
Припомняме, че вчера властите откриха тялото на  42-годишният Валентин Петров е бил убит с ловна пушка. Петров е живеел в непосредствена близост до къщата на Зайков, освен това е негов братовчед. Все още няма категорична информация за това дали това убийство е извършено от издирвания  Зайков, но полицията не изключва и тази версия.
 
Пред "Нова телевизия" главният секретар на МВР Ивайло Иванов даде повече подробности по случая.
 
Иванов допълни, че вероятността Зайков да е посегнал на живота на съседа му е реална.
 
Какво знаем до този момент? По информация на органите на реда Валентин Петров е живеел сам. Разведен е, има дете. През деня е бил на работа. Бил забелязан за последно в 18 часа на предния ден. Направен е оглед на къщата му и са иззети веществени доказателства. 
 
Издирването на Зайков продължава с пълна сила и днес, категоричен беше Иванов. Шефът на МВР обеща, че заподозреният ще бъде намерен, като ако се наложи за целта, ще бъде претърсена всяка една къща в Костенец и района.