Гледай
на живо

Кражба на масло остави 1167 абонати на ЧЕЗ в Петрич без ток

5 500 литра трансформаторно масло са източени през 2017 година

Кражба на масло остави 1167 абонати на ЧЕЗ в Петрич без ток Кражба на 1600 литра трансформаторно масло от четири трансформатора, собственост на ЧЕЗ Разпределени... thumbnail text

Кражба на 1600 литра трансформаторно масло от четири трансформатора, собственост на ЧЕЗ Разпределение България в град Петрич, повреди два от тях и остави без електрозахранване 1167 клиенти на дружеството на 17.08.2017 г., информират от ЧЕЗ.
„Подобни посегателствата увреждат съоръженията на ЧЕЗ Разпределение и нарушават комфорта на редовните клиенти на дружеството, защото съоръженията не могат да бъдат ремонтирани, а трябва да се заменят с нови. Всяко съоръжение струва между 15 и 20 хил. лв. Това са средства, които в противен случаи биха могли да бъдат инвестирани за подобряване на мрежата и услугите. Неудобствата за клиентите, обаче, не могат да бъдат компенсирани“, заяви Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане на мрежата“, ЧЕЗ Разпределение.
За първите седем месеца на годината са източени над 5 500 литра трансформаторно масло на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, в резултат на което са повредени над 200 съоръжения на дружеството.