Гледай
на живо

Кражба от трафопост остави Казанлък без ток

Заподозрените отричат връзка със случая

Кражба от трафопост остави Казанлък без ток Голяма част жителите на Казанлък във вчерашния съботен ден са останали на тъмно и студено, след като... thumbnail text
Голяма част жителите на Казанлък във вчерашния съботен ден са останали на тъмно и студено, след като в следобедните часове. До аварията се стига, след като в следобедните часове двама млади роми влизат във възлова електрическа  станция в промишлената зона на града и започват да свалят шини от 20-киловолтовата мрежа. За да успеят да проникнат, те разбиват вратите и прозорците на помещението.
 
След опита за кражба, единият от ромите е ударен от ток, след което е настанен в спешното отделение на местната болница, като лекарите уверяват, че няма опасност за живота му.
 
След случката приятелят на пострадалият Димитър се върнал на местопрестъплението, за да отнесе чувалите с алуминиеви шини. Тази му грешка води до залавянето му. Димитър обаче отрича да има нещо общо със случая и твърди, че просто се е намирал близо до станцията, когато чул токовия удар.
 
Полицията, заловила друг младеж, който се върнал, за да вземе заделените чували с шини. Пред камерата ни обаче той твърдеше, че е бил там случайно.