София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кристиан Вигенин: Нинова да оттегли оставката си

Вигенин призова за примирие в партията

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"Съжалявам, че стигнахме до оставка, защото тези резултати на избори не предполагаше оставка на лидера на БСП". Това заяви Кристиан Вигенин, член на НС на БСП.
"Не бяха предвидени следващите стъпки, емоционалната стъпка на Корнелия Нинова ме убеждава, че изходът е един - колкото и неприятно да е за Нинова, в момента нямаме оставка. Всичко, което се случи след това показва, че това е грешка, надявам се тя да оттегли оставката си в неделя или да каже, че формално оставка не е внесена", каза Вигенин. Той отрече да е консултирал този призив с лидера на БСП.
Вигенин призова за примирие в партията. "Краят на мандата на Нинова е следващата година, вътрешната опозиция отиде твърде далеч в критиките си и не представи и себе си в добра светлина", категоричен бившият външен министър. Той дори каза, че подобни действия са демотивиращи за партията. "В самият национален съвет се формира "Коалиция на реванша", в която влизат несъвместими помежду си хора, но са против Нинова. Тя отвори много фронтове срещу себе си, тъй като стратегията и беше за бърза промяна в БСП и предсрочни избори. Самата опозиция също не е готова на смислена алтернатива", отсече Вигенин.