София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Кристина Сидорова: Александър Йорданов в Eвропарламента е подигравка с Европа

С такова лице не се печелят избори

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

 

На питане на водещия на предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ Николай Колев дали ще й липсва Цветан Цветанов, БСП-депутатката Кристина Сидорова беше категорична, че няма да липсва нито на нея, нито на българските граждани.

За нея оставката на втория човек в ГЕРб е „фалшива“ и всъщност е „поредното замазване“ като оставката на Делян Добрев.

Сидорова цитира примери с подадените и неприети оставки на Теменужка Петкова, на Боил Банов, които само хвърлят прах в очите на избирателите.

Цветанов си тръгва, но големият апартамент с асансьор остава. Остава и лобисткия закон за тази сграда и фирмата, продала апартамента на Цветанов“, смята народната представителка от левицата, и подчерта, че тези закони са „в ущърб на българските граждани“.

За кандидатурата на Александър Йорданов за евродепутат Кристина Сидорова коментира, че „такъв човек в европарламента е подигравка с българските граждани“.

Водещият Николай Колев припомни изказване на Александър Йорданов преди няколко години за „селските тарикатски номера“ на Бойко Борисов, който надали е забравил тези думи по свой адрес, но сега ГЕРБ се коалира със СДС за изборите за Европейски парламент.

Сигурно знае и са му го припомнили, но те искат да изглеждат демократични и да печелят десните избиратели.с тжва лице обаче няма как да спечелиш избори“, убедена е червената депутатка.

Основната риторика на Йорданов е против нашата история, против Русия. Човек, който само преди шест месеца е говорил против премиера Борисов, а сега застава редом до него, говори, че той няма принципи, а целта му е власт. Този човек не съгражда, а разрушава.

Срам ще е такъв човек да представлява България пред Европа“, обобщи Сидорова.