София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

М. ПОПОВА: НЯМА ДА ИМА РЕФОРМИ, ДОКАТО ПОЛИТИЦИТЕ МИСЛЯТ ЗА ДЖОБА СИ

„ЖИВЕЕМ В ИНТРИГИ, ДРЕБНАВОСТИ И ЛИПСА НА ЗНАНИЯ“

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Докато ни управляват непросветни политици реформи не можем да очакваме. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, по време на втората национална конференция на „Клуб на млади възрожденци“ във Военна академия Героги Сава Раковски в столицата.

Вицепрезидентът говори за проблемите в образованието в България като заяви, че не може да искаме от учителите това, за което политиците нехаят и не са създали никакви условия.
Маргарита Попова подчерта, че в наши дни създаваме интриги, дребнавости, липсват ни познания и отказваме да живеем исторически. Тя призова да не губим връзката между минало и настояще. Попова подчерта, че историята е процес, не сбор от факти и набор от информация.
Васил Левски е идея, символ и идеал, който трябва да пазим в историческата си памет, призова Попова. Тя съобщи, че вчера в Босилеград са били разкъсани плакати на Апостола на свободата. В тази връзка Попова призова за създаването на повече клубове на млади възрожденци, които да се грижат за опазването на исторически символи.