Гледай
на живо

Мая Манолова подаде оставка

Впуска се в битката за кмет на столицата

Мая Манолова подаде оставка Омбудсманът Мая Манолова депозира оставката си в деловодството на Народното събрание, след като вчер... thumbnail text
Омбудсманът Мая Манолова депозира оставката си в деловодството на Народното събрание, след като вчера стана ясно, че ще се впусне в битката за кмет на София.
 
"Току-що подадох оставката си като омбудсман на Република България. Мотивите са на сайта на институцията и са изпратени на всеки от вас. С тях ще можете да се запознаете подробно. Направих го, защото колкото и търпение да има човек, то се изчерпва.“, каза Манолова. Омбудсманът заяви още, че целта й е да върне столицата на хората.
 
Към момента е ясно, че кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София ще бъде издигната от инициативен комитет. Дали тя ще получи подкрепа и от БСП ще се разбере чак около средата на месеца, защото на 11 септември ще има градска конференция на БСП, а на 15-ти е Националният съвет, който трябва да утвърди решенията на градската конференция.
 
Стартирането за събирането на нужните 2500 подписа в нейна подкрепа започва на 6 септември, а утре тя ще даде старт на кампанията си.