София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мажд Алгафари: Политиката ни е като при „Ало-измамниците“

Манолова си остава човек на Борисов

4 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

„Ние не избрахме, изборът ни беше наложен. Истински избор е, когато участват поне 50 процента от хората“, коментира резултатите от местните избори журналистът и преводач Мажд Алгафари в студиото на „Делници“.
„Хората се отвратиха. Виждат пред себе си Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, които не се спряха да се мерят. Никой не отрича, че Фандъкова управлява, но колко качествено е нейното управление? А Мая Манолова какво е управлявала? Тя защитава и е добър защитник, но няма опит“, каза Алгафари.
При всяко едно интервю да има задължително преводач с жестов превод. Това Мая Манолова и сульо и пульо да ми се дундуркат на инвалидните колички. Ами като ги обичате защо не сте направили нищо? Или само чакате да се докопате до стола?!
Според Алгафари, важното не е да получаваме обещания на местни или парламентарни избори, а да ни бъде представян точен план как точно всяко нещо в него ще бъде осъществено.
„В малките населени места хората си избират човек, когото познават и знаят, че става за кмет. Докато тук, в София, ние не избираме така“, смята журналистът. Всяка една от партиите, според него, издигна свой кандидат, за да не отидат гласовете на партията му някъде другаде.
„В началото харесвах Борис Бонев, но като започна кампанията си, ми падна в очите. Защото започна да обещава неща, които няма как да изпълни. Как обещава нови квартали, я първо да оправи тези, които сме ги забатачили!“, каза Алгафари.
„Сега се сети Й. Фандъкова пак да спомене, че ще влезе в малките улички. Е, ти обеща същото през 2015 г.! Ами влез най-накрая! Къде отиват тези данъци? Само „Граф Игнатиев“ и „Витошка“ ли са улиците на София?“, попита риторично журналистът.
„Политиката ни е като при „Ало-измамниците“. Всички са против Фандъкова и Манолова. И като погледнеш, пак те са на пиедестеала. Стига сме се лъгали! Дали ще е Манолова или Фандъкова, резултатът ще е един и на Борисов Борисов му все едно. Манолова си остава негов човек“, коментира Мажд Алгафари.