Гледай
на живо

Замеряха с яйца зам.- министър на здравеопазването

Жени Начева представи новия директор на болницата във Враца

Замеряха с яйца зам.- министър на здравеопазването Медици от врачанската болница се вдигнаха на бунт заради забавените с три месеца заплати. Недоволнит... thumbnail text

Медици от врачанската болница се вдигнаха на бунт заради забавените с три месеца заплати. Недоволните хвърлиха яйца по заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, която пристигна днес във Враца, за да представи новия директор на лечебното заведение и да успокои персонала, че болницата няма да се затваря, съобщава БНТ.

Кризата в болничното заведение се задълбочава, лекари и медицински сестри продължават масово да напускат работа. Затворени са пет отделения, а от една седмица спря дейност и реанимацията, което прави невъзможно извършването на работни процеси на хирурзи, ортопеди, гинеколози. От днес спешното отделение остава без лакар, поради липса на медици не може да се направи график на дежурствата.

От министерството на здравеопазването за пореден път обещаха спешно решаване на проблемите на болницата, която има дългове за милиони и призоваха лекарите и медицинските лица да се върнат по работните си места.

"Предлагаме хората да се върнат на работа, Врачанска болница трябва да има и ще има. Обещахме ритмично получаване на разходите за персонал. До края на юни ще преодолеем забавянето в заплащането на заплатите, днес болницата е получила средствата за персонал за месец февруари", обяви зам.-министър Начева.