София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МИКОВ: БЪЛГАРИЯ СЕРИОЗЕН ЗАЩИТНИК НА ЕВРОГРАНИЦИТЕ

„СТРАНАТА ОБАЧЕ ЗАГИВА ДЕМОГРАФСКИ“

8 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

„България демонстрира сериозен капацитет за охрана на външните граници на Европейския съюз“ - Това заяви председателят на БСП Михаил Миков пред БНР.
По думите му страната се е доказала като сериозен защитник на еврограниците. Миков е на мнение, че България не е равноправен член на Шенген. Той изрази съмнение, че парите, предвидени за преодоляване на бежанската криза, ще стигнат до България. Според него съвместното увение на армия, жандармерия и гранична полиция е проява с показен характер.
Миков коментира и демографската обстановка у нас. Той е на мнение, че България загива демографски. Председателят на БСП е убеден, че правителството трябва да дава сигнали на родителите, че е солидарно с отглеждането на децата. Действията на управляващите до момента обаче сочат точно противното, допълни още той. Михаил Миков осъди правителството, че проявява „политически инат“ като не отпуска пари на майките.