София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Мъж преби охранител в центъра на София

Неизвестен нападна пазач в района на Столичната библиотека

пропускане
5 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Мъж е нападнал и пребил охранител рано тази сутрин в центъра на София, това потвърдиха пред телевизия „Евроком“ от пресцентъра на МВР.
 
„Нападателят- 33-годишен във видимо влошено психично здраве, е задържан от полицейските служители. Изясняват се всички факти  и обстоятелства окол инцидента.“, обясниха от МВР
 
Първоначалната информация за случилото беше,  че нападателят  е опитал да нахлуе в Столичната библиотека. Предполагаше се, че пострадалият е служител на  там, но пред телевизия  „Евроком“ директорката на библиотеката Юлия Цинзова отрече категорично това обстоятелство.
 
Пострадалият охранител е 70-годишен мъж, който е откаран незабавно в „Пирогов“. От пресцентъра на лечебното заведение потвърдиха, че мъжът е при тях. Той е с фрактура на лицето, като няма непосредствена опасност за живота му, но е оставен за болнично лечение.