София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Музей на илюзиите отвори врати в София

С оптични и физични илюзии невероятното на пръв поглед става реално

пропускане
4 годиниКултура 5 Боряна Райчева

Отскоро в София съществува място, където всичко е възможно. С оптични и физични излюзии, невероятното на пръв поглед, се превръща в реалност. В първия български музей на илюзиите експонатите са над 50, а възрастова граница няма.

Виолета Попова от мениджърския екип разказа пред камерата на "Евроком" за концепцията на музея. Тя изтъкна, че музеят е част от европейска група музеи, като такива има още във Вилнюс и в Краков.

По думите й Музеят на илюзиите е пространство, което по същността си е интерактивно. Посетителите могат свободно да докосват, снимат и да боравят с музейните експонати.

Попова обясни още, че целта на музея е да представи по един богат и качествен метод на обучение по забавен начин.

Музеят е разделен на няколко зали: историческа зала с различни картини, зала с оптически илюзии, стая с фосфорен тапет, в която хората могат да рисуват със светлина или да оставят отпечатъка на сянката си върху стената.