София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Надя Клисурска, депутат от БСП: С това управление България върви към дъното

Този парламент е на доизживяване

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

 „Това Народно събрание е на доизживяване, то е изградено на задкулисни договорки“, заяви в студиото на предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ депутатката от БСП Надя Клисурска.

Тя обяви, че управлението в България показва „уродливото си лице“ и оставката на Цветан Цветанов няма да накара БСП да се върне в парламента, защото в Изборния кодекс имало още много спорни въпроси - например за липсата на регистър на избирателите, които са 8 милиона и триста хиляди души, а населението на България е около 7 милиона, така че, както се изрази Клисурска, „милион и триста хиляди висят на избирателните списъци и тези мъртви души трябва да бъдат изчистени“.

Червената народна представителка отговори на въпроса за ролята на БСП, че тя „не трябва да консумира властта като ГЕРБ, а да решава конкретни проблеми, за да бъде разбрана и подкрепена от хората“.

Надя Клисурска иронизира и чувството за хумор на Цветан Цветанов, който на няколко пъти „разсмивал журналистите“ по време на пресконференцията, на която обяви, че подава оставката си: „Аз не виждам нищо смешно в това, че Цветанов каза, че всичко е по закон. Но какъв закон е това? Видяхме какви закони прие още второто правителство на ГЕРБ“, атакува управляващата партия Клисурска.

Според нея Цветан Цветанов говорел, че се ръководи от почтеността, но не ставало ясно защо не е оттговорил на въпроса „как е купил този апартамент на различна от пазарните цена“.

Лявата депутатка не спести оценката си, че това управление на страната е провалено.

Цветанов каза: ние с Бойко Борисов се прегърнахме и се придвижваме. Накъде? Към дъното“, убедена е Надя Клисурска.