Гледай
на живо

Напрежението в Габрово ескалира

Каракачанов свиква спешно заседание

Напрежението в Габрово ескалира Хора са се събрали пред общината на Габрово, за да изразят недоволството си срещу агресията във всич... thumbnail text

Хора са се събрали пред общината на Габрово, за да изразят недоволството си срещу агресията във всичките ѝ форми. Причината е побоят над продавач в денонощен магазин.
Напрежението се увеличи още след като протестиращите тръгнаха към ромската махала в града. Нанесен е бил погром на няколко къщи, в които обаче е нямало хора. Повече от четири часа е продължила обиколката на протестиращите, които са скандирали, че искат строги присъди за безчинстващите роми и са настоявали властта да вземе по-строги мерки срещу тях.

Кметът на града Таня Христова е разпоредила масови проверки по всички райони, в които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент в Габрово, след побоя над служител в магазин в града.

Междувременно мъжете, нанесли побоя, са били задържани повторно, след като са били освободени без повдигнати обвинения след 24-часовото задържане.

Поради създалото се напрежение министърът на отбраната Красимир Каракачанов е свикал извънредно заседание в Министерски съвет с вътрешния министър Младен Маринов и представители на МВР.