София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Неймар молел „Барселона“ да не го продава

Бразилецът със сълзи на очи искал да се върне на „Ноу Камп“

6 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Бразилската звезда на „Пари Сен Жермен“ Неймар със сълзи на очи молел ръководството на „Барселона“ да не го продава на френския клуб, разкрива вестник „Марка“. На два пъти Неймар се е срещал с президента на клуба Жозеп Бартоломеу с молба да отмени сделката. Според очевидци, и двата пъти Неймар изпадал почти в истеричен рев. Ръководството на „Барса“, както и бащата на футболиста, не са поискали да се откажат от трансфера, който е рекорден в историята на играта – 222 милиона евро. Неймар-старши искал най-вече синът му да заеме място на челните страници на световните медии.

Неймар направил и трети опит да провали сделката, след като тя вече бе осъществена. На 10 ноември той се появи в лагера на каталунците и се срещна с бившите си съотборници – Лео Меси и Луис Суарес. Според свидетели, той и баща му са поискали разрешение от тях, Неймар да се върне в отбора. Пред бившите си съиграчи, Неймар признал, че се чувства ужасно в ПСЖ, най-много заради ниското ниво на френското първенство.