София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Няма личен мотив при отстраняването на Георги Костов

Това стана ясно след проведено национално съвещание в ръководството на МВР за изборите

7 годиниИзбори 2017 1 Боряна Райчева

„В рамките на инструктивното национално съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи обсъдихме всички мерки и действия, които сме планирали от днес до провеждането на избори за народни представители на 26 март”, уточни на брифинг след приключване на заседанието министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. 
„С моя заповед е регламентиран ред, по който да бъде осъществяван контакт между ръководните служители на МВР и лидерите на политически сили. С организационна заповед на главния секретар е създаден ред, по който служителите на МВР ще осигурят видимо полицейско присъствие в по-голямата част от денонощието в населените места”, поясни министърът. 
След отстраняването от поста главен секретар на МВР и след твърденията на Георги Костов, че мотивите за отстраняването му са цитирам „странни“ изпълняващият длъжността служебен вътрешен министър в кабинета на Герджиков Пламен Узунов коментира, че няма личен мотив и реваншизъм при действията по отстраняването на главния секретар. 
"Мотивите са изложени в специален доклад. Георги Костов е оказвал натиск на бивши и настоящи служители в системата на МВР. Хората, които са сигнализирали, са посочени в доклада, не са политически сили", каза още Узунов