София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова: Работим за свалянето на правителството, вредно е за България

"България се е превърнала в сметище на света"

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Започваме и тази сесия с криза, с поредната девета смяна на министър. Това каза председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група на социалистите по повод новата парламентарна сесия.

Нинова обясни, че близо 500 000 българи са на режим на водата, 100-хиляден град е изправен пред избора работа или вода.

Според нея България се е превърнала в сметище на света. Мафията печели милиони на гърба на народа пред погледа на българските власти, а може би и в съучастие с тях Управителят на НЗОК заговори за лобизъм в здравнта система, тол системата е напът да се провали, африканската чума по свинете доведе до огромен скок в цената на месото, предупреждават ни, че ще расте цената на водата, увеличават се местни данъци и такси.

По думите й сме стигнали дотук, защото в продължение на 10 години в управлението на ГЕРБ са се приемали закони в името на печалбата на малцина на на гърба на мнозинството, заради безхаберие, некомптентност.

"Не вярвайте, че БСП влиза в договорки за крепене на това правителство. Ние работим за сваляне на този кабинет и на това управление. То освен безхаберно и некомпетентно, е вредно за България", заяви лидерът на социалистите.