София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова ще обжалва решението по делото с Бойко Борисов

Иска парите, които премиера и дължи за дарение

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Софийският градски съд днес отхвърли исковете на премиера Бойко Борисов и на лидера на БСП Корнелия Нинова. Съдия Невена Чеуз прие за неоснователни исковите молби, в които се твърди, че са претърпели неимуществни вреди от изявления, направени от двамата.

"Ще обжалвам решението на СГС по съдебния ни спор с г-н Бойко Борисов“, заяви в кулоарите на парламента Корнелия Нинова

Лидерът на левицата помолила сумата, която е присъдена Борисова да и плати като разноски по делото той да преведе на дете с увреждания. "Сумата е 1680 лв. с ДДС“, информира Нинова. За да потвърди искането си тя писа и в социалните мрежи.

Двамата се съдиха взаимно за фрази, изречени по време на предизборната кампания през март 2017 г. Борисов съди Нинова за 26 хил. лв за репликата "крадецът вика дръжте крадеца", изречена в телевизионно интервю на 23 март 2017 г. Тя пък заведе контра иск срещу него за 30 100 лв. за изразите "г-жа лъжа" и че била "върл активист на СДС".