Гледай
на живо

Нинова: Законът за КПКОНПИ се променя за специален човек

Според лидера на БСП законите трябва да важат за всички

Нинова: Законът за КПКОНПИ се променя за специален човек Промените в Закона за Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото... thumbnail text
Промените в Закона за Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, които управляващите ще направят, целят да облагодетелстват определен човек.Това заяви на излизане от ЦИК при внасяне на днешните подписи на партията си за регистрации в предстоящите европейски избори, лидерът на БСП Корнелия Нинова.
 
"Променят условията, на които да отговаря председателя, защото го правят отново за специален човек. За пореден път законите в България, които правят ГЕРБ са за специални хора.", обясни Нинова и потвърди отново, че от левицата искат изцяло нов антикорупционен закон, в който председателя на КПКОНПИ да се избира не, както е досега от парламента, а от президента.
 
Относно внесената от червената партия подписка за отстраняването на Пламен Георгиев от поста, Нинова обясни, че  дори това няма да накара левицата да се върне в пленарна зала, за да подкрепи с гласовете си искането.
 
Председателят на най-голямата опозиционна партия в Парламента коментира и скандалите около имота на Валеви Жаблянов, проверяван от вчера от прокуратурата и повдигнатите от днес обвинения срещу червения кмет на с. Чупрене Ваньо Костин.