Гледай
на живо

„Нова“ уволни директора на „Нетинфо“ заради „Гонг“

На мястото на Христо Христов е назначена прокуристка

С решение на Съвета на директорите на "Нетинфо" Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен
директор. Това се казва в прессъобщението на "Нова Броудкастинг Груп", собственик на медийната група.

Ръководството на "Нова" информира, че оценява постиганото от Христо Христов и му благодари за работата в компанията.

"Нова" съобщи, че в "Нетинфо" е назначен прокурист. Това е Стефана Здравкова, представена като „човек с богат опит в развитието на устойчиви бизнес модели“ в технологични компании.

Преди новото й назначение Стефана Здравкова е била Директор за България на eMAG, а между 2008 и 2015 г. последователно е била Директор "Продажби" на Logitech Europe и Toshiba Europe в България.

Професионалната й биография включва още мениджърски позиции в компаниите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria, се казва в съобщението на "Нова"".

Наскоро Христо Христов, който държи 3% от капитала на "Нетинфо" коментира във Фейсбука и пред „Свободна Европа“ за наличие на "намеса в редакторската политика на сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз".

Преди това дългогодишният главен редактор на спортния сайт gong.bg Николай Александров напусна след натиск от страна на новите собственици на "Нова броудкастинг груп" – братята Кирил и Георги Домусчиеви. Те притежават футболния клуб "Лудогорец", докато журналистът е привърженик на ЦСКА.

"Нова" държи 70% от акциите на "Нетинфо". Още 3% са на Христов, а останалите 27% са собственост на Радосвет Радев, основател на „Дарик радио“.