Гледай
на живо

Нови 25 кг кокаин са открити в сак край Варна

Обходите на бреговата ивица продължават

Нови 25 кг кокаин са открити в сак край Варна 25 килограма кокаин са намерени в сак на брега на КК „Слънчев ден“ край Варна. Това съоб... thumbnail text

25 килограма кокаин са намерени в сак на брега на КК „Слънчев ден“ край Варна. Това съобщиха зам.–директорът на ОДМВР – Варна комисар Андрей Ангелов и изпълняващият функцията окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Около 17 часа вчера в полицията е получен сигнал от строителни работници, че на плажа на КК „Слънчев ден“ до Варна е намерен сак със спасителна жилетка. Полицията незабавно е оцепила района. На мястото е извършен оглед, който е установил, че в сака има 25 пакета, средно по 1кг всеки, пълни с кокаин. Сакът и пакетите приличат на намерените край Шабла и в Румъния. От 3 от тях са взети проби за експрертиза, които показват, че кокаинът е с много високо съдържание на наркотично вещество – между 75 и 90 %.

Незабавно е образувано досъдебно производство за контрабанда на наркотици. Това са първите наркотични вещества, намерени край Варна. Комисар Ангелов напомни, че вече почти седмица Жандармерия и Гранична полиция обхождат бреговата ивица на територията на Варна. Преди два дни в огледите беше използван и хеликоптер на ВМС, а при добра метеорологична обстановка днес може би отново ще бъде включен в операцията.