София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нови разкрития за цените на „Артекс“

Двойно по-ниски преференциални цени

пропускане
5 годиниПолитика 44 Боряна Райчева

Нови разкрития на цените на „Артекс“ сочат, че от 1300 евро без ДДС на кв. метър е цената за апартаменти на първия етаж и до 2000 евро без ДДС за апартаментите на последния етаж са цифрите, изпратени в оферта към клиент, който през септември 2016 година е и искал да закупи жилище в сграда "Вселена" в столичния квартал "Изток" - където Цецка Цачева си е купила апартамент.

От справката става ясно, че апартаментите на етажа, на който Цецка Цачева е закупила жилище, са между 2017 и 2280 евро на квадрат, докато за нея цената е 696 евро на квадрат. Освен това Цачева е придобила апартамента с най-добро разположение. В офертата, изпратена към клиента през септември 2016 година, апартаментът на Цачева не е фигурирал за продажба. На този етап всички апартаменти са били "на зелено."

Според експерта по политически маркетинг Армян Бабикян хора на властта явно обичат да живеят на едно място. Нито един от тях не знае цените на пазара и твърди, че толкова са му поискали, което наистина предизвиква смях, коментира той.

Според Бабикян вариантите за разрешаването на ситуацията са два - или тези хора си подават оставката, или гражданите на кв. "Изток" напускат квартала. "2 млн. души вече си тръгнаха, защото не искат да живеят в такива условия"