Гледай
на живо

ОП вързаха тенекия на БСП, но ДПС се отзоваха

Левицата започна консултации за партийната субсидия

ОП вързаха тенекия на БСП, но ДПС се отзоваха Обединените патриоти вързаха тенекия на БСП като не отидоха на среща със социалистите за размера на ... thumbnail text

Обединените патриоти вързаха тенекия на БСП като не отидоха на среща със социалистите за размера на партийната субсидия. Преди седмица левицата обяви, че канят парламентарни групи на среща за обсъждане на промените на партийните субсидии.

От ГЕРБ още тогава отказаха поканата за дискусия. Днес обаче от пресцентъра на БСП обявиха, че ще проведат срещи с ръководствата на групите на ОП и ДПС в парламента.

Първата дискусия трябваше да е с "патриотите” в 11 ч. От тях обаче не се яви никой.

Съпредседателя на ОП и лидер на НФСБ Валери Симеонов коментира отсъствието им като обясни, че е в Бургас и не е в течение на случващото се в София.

На първо четене по предложение на премиера Бойко Борисов бе приета актуализация на бюджета, според която субсидията да стане 1 лев на глас вместо 11 лева. Час по-късно БСП проведе и среща с ДПС, които обявиха, че ще предложат нула лева на глас. Социалистите казаха, че ще внесат предложение партиите да върнат субсидиите, които държат на влог.