Гледай
на живо

Отцепват летище София заради връщането на Северин

Заподозреният за убийството на Виктория пристига тази вечер

Отцепват летище София заради връщането на Северин Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова – Северин Красимиров, се връща ... thumbnail text

Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова – Северин Красимиров, се връща в България тази вечер, след като бе предаден от германските власти на българските.

След залавянето му в Германия, съдът в Целе уважи искането на българската прокуратура 21-годишният мъж да бъде екстрадиран в родината ни.

Очаква се Северин да пристигне в София с полет от Франкфурт, като през цялото време ще бъде конвоиран от служители на "Съдебна охрана". Незабавно след пристигането му на летище София той ще бъде ще бъде отведен с белезници, за да даде ДНК проба в Националния институт по криминалистика и криминология (НИКК). След това - отново с конвой, Северин трябва да бъде отведен до ареста в Русе, където в присъствието на адвокат - упълномощен или ако няма такъв - служебен, на Красимиров трябва да му бъдат повдигнати обвиненията за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин на Виктория Маринова.

До 72 часа Северин Красимиров трябва да бъде изправен пред Русенския окръжен съд, който да се произнесе по искането на прокуратурата за постоянното му задържане под стража.

Предстои признанията на Северин, които той направи пред разследващите органи в Германия да бъдат потвърдени и пред български съд, защото в противен случай те нямат правна стойност според български Наказателно-процесуален кодекс. Докато беше в Германия, 21 - годишният мъж призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория, като и че я бил ударил, но не я е убил умишлено.

Към момента на Северин са му повдигнати задочно две обвинения  – за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 години затвор. Второто е за убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

По случай завръщането на заподозрения в България, във Фейсбук бе създадена група „Да посрещнем Северин“.

"Здравейте. Ромчето Северин се връща в България. Нека го посрещнем", пишат създателите на групата, които искат саморазправа с него. По този повод от МВР са взели необходимите мерки и ще отцепят района на летището, за да не се стигне до ексцесии.