София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ОТКРИХА ПАМЕТНА ПЛОЧА НА КОМАНДОСА ОТ ЛЯСКОВЕЦ

Семейството на Емил Шарков иска да знае истината за акцията в Лясковец

9 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Близките на командоса командоса Емил Шарков искат истината за операцията в Лясковец. Една година след акцията все още няма кой да каже чия е грешката за това, което се случи, каза съпругата на Емил Шарков  - Милена Шаркова във Велико Търново. Близките на баретата пристигнаха в старата столица за откриване на паметна плоча. Инициативата е на Професионалната гимназия по електроника, където е учил Емил Шарков.

Припомням ви, че на 13 март 2014 г. баретите нахлуха в дома на Петко Савов от Лясковец, който се беше барикадирал. При акцията трима спецполицаи бяха ранени, а един убит. Бащата на Емил Шарков каза, че единственото, което искат е истината да излезе наяве и да стане ясно кой е виновен за смъртта на сина му.

След загубата на Емил светът на всички ни се срути и всичко се преобърна, каза още Милена Шаркова. Тя се надява, че животът на съпруга й ще служи за пример на младите хора в страната.

В училището, в което е завършил Емил Шарков, почетоха паметта му с едноминутно мълчание и поднесоха цветя пред паметната плоча.