Гледай
на живо

Отложиха делото срещу Иванчева и Петрова

Причината – липса на документация по делото

Отложиха делото срещу Иванчева и Петрова Апелативният специализиран наказателен съд отложи делото срещу отстранената кметица на столичния рай... thumbnail text

Апелативният специализиран наказателен съд отложи делото срещу отстранената кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров.

Причина за отлагането е липсата на документи.

След 8 месеца в ареста, преди Коледа двете жени бяха пуснати под домашен арест. Съдът трябваше да реши днес  дали Иванчева, Петрова и Дюлгеров ще останат със същата мярка за неотклонение или ще бъдат върнати в ареста. Очакваше се също така днес в зала да се яви Александър Ваклин, който трябваше отново да даде показания. Той обаче е извън страната.

Иванчева и Петрова бяха арестувани на 18 април при зрелищна акция в центъра на София. На двете жени им бяха повдигнати обвинения за получаване на подкуп в особено големи размери за издаване на разрешително на строеж.

Съдът отложи заседанието за 11 януари, когато ще бъдат изслушвани и СРС-тата, които искат защитата. На 21 януари ще пък ще бъдат разпитани свидетели.