София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Парламентът ще разгледа предложението за отмяна на машинното гласуване

Промените са внесени от ПГ на ГЕРБ и подписани от Обединени патриоти

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Парламентът ще разгледа предложението за отмяна на машинното гласуване за местни и парламентарни избори на първо четене. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Измененията са заложени в новите промени в Изборния кодекс. Промените са внесени от ПГ на ГЕРБ и подписани от "Обединени патриоти".

Целта им е да се отмени машинното гласуване за местни и парламентарни избори. Предвижда се този вид гласуване да остане за президентски и европейски вот. Предложенията вече бяха разгледани и приети от водещата по законопроекта Комисия по правни въпроси. Окончателното решение ще бъде взето от пленарна зала.

В 11.00 ч. ще започне петъчният парламентарен контрол. В него участие ще вземат петима министри от кабинета. На депутатски питания ще отговарят министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и на образованието Красимир Вълчев и други.