Гледай
на живо

Пасков: Подкрепям и трите въпроса на референдума

„Трябват ни повече референдуми, като в Швейцария“

Пасков: Подкрепям и трите въпроса на референдума „За“ мажоритарен избор на кандидатите за парламента, но с някои важни уточнения. При сег... thumbnail text

„За“ мажоритарен избор на кандидатите за парламента, но с някои важни уточнения. При сега действащата избирателна система мажоритарните избори биха направили много пакости на държавата. На първия въпрос бихме гласували с „да“, но с някои уговорки. Това заяви кандидат-президентът Пламен Пасков в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

На втория въпрос за задължителното гласуване бих казал „вкараха си таралеж в гащите“. Няма правила за задължителното гласуване. Ако не гласувате няма да се случи нищо, няма санкции. Ако заставят хората, това ще доведе до социални сътресения. Все пак подкрепям, заяви Пасков.

Хората искат начело на народа да застане някой, който да се бори за него.

Субсидиите на партиите трябва да се намалят на 1 лв. за глас. Ако политиците си вършеха работата, то нека субсидията им е дори сто лева, но при това положение и 1 лев им е много.

Референдумите трябва да се правят като в Шейцария, с по 15-20 въпроса, за да може обществото да реши в кратък срок от време проблемите си. У нас трябва по-често да има референдуми.