Гледай
на живо

Пасков: Русия и САЩ са в явни нови договорки

„Кери дойде в Москва омекнал, усмихнат и благ с друг тон на разговор с Лавров“

Пасков: Русия и САЩ са в явни нови договорки "Тази среща Кери – Лавров е поредната класическа от сгъстената серия срещи." Това заяви полити... thumbnail text

"Тази среща Кери – Лавров е поредната класическа от сгъстената серия срещи." Това заяви политическият анализатор Пламен Пасков в предаването „Делници“ по телевизия Евроком. По негови думи държавният секретар на САЩ Джон Кери е зачестил посещенията си в руската столица Москва. Визитите му, които са в пъти повече показват, че отношението на Америка към Русия, е смекчено, категоричен беше още Пасков.

"Кери дойде омекнал, усмихнат и благ за друг тон на разговора. Отношението на руската страна също са доста по-приветливи. Явно става дума за нови договорки за укротяване на тези сили, които имат общи интереси."

Политическият анализатор коментира и думите на Кери, че санкциите на Русия по неспазване на договорките от Минск, ще бъдат свалени.

"Ако се изпълнят минските съглашения, означава, че Донецката народна република ще бъде върната в Украйна, което няма как да стане. Изказването на Кери, че санкциите на Русия ще бъдат свалени, са сладки думи."

Вижте още двете части на целия разговор: 

с Пламен Пасков в предаването "Делници", 25.03.2016 г.