София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПАСКОВ: СТРАСТИТЕ МЕЖДУ РУСИЯ И ТУРЦИЯ НЕ СА УТИХНАЛИ

СПОРЕД НЕГО СА НАЛИЦЕ ПЪРВИ ПРИЗНАЦИ НА ПРЕДВОЕННО СЪСТОЯНИЕ

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Политическият анализатор Пламен Пасков сподели първите си впечатления след пресконференцията на Владимир Путин от Москва в пряка връзка за предаването „Делници“ по телевизия Евроком.
По думи на Пасков цялата пресконференция е била типично в стил „Путин“ - ясна, точна и обяснена на прост, човешки език.
За инцидента с руския самолет Пасков коментира, че напрежението между двете страни не е утихнало. За да бъде преодолян конфликта трябва да има диалог между двете страни, но за момента такъв липсва и виновникът е руската държава.
Политическият анализатор коментира думите на Путин и за проекта „Южен поток“, в който участва и България. Според него Путин е говорил напълно искрено и е заявил, че българското правителство се е оказало „беззъбо“ и не се е справило с европейските институции в решаването на този въпрос.
Според Пламен Пасков отношенията между Русия и Турция продължават да се обтягат и са налице първите признаци на предвоенно състояние.

Още от Пламен Пасков в Евроком