София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петър Никленов: Иван Тотев се държи като феодал

Спорът между бизнесмена и община Пловдив се ожесточава

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Става въпрос за децата, не за  мен. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ Петър Никленов, президент на футболен клуб „Векта“ – Пловдив в коментар за спора си с общината за владението на футболния терен.

Той посочи, че преди година е спечелил делото за собствеността на стадиона, но общината иска да си го присвои в противоречие със съдебните решения.

Никленов разказа, че в петък е бил подложен на тормоз от общински служители, които са искали да освободи стадиона, въпреки че има изпълнителен лист, който постановява да му бъде върнато владението върху спортния комплекс.

Общината е обжалвала съдебното решение и е загубила, а сега тече дело за делба, каза президентът на футболния клуб.

Според него общината няма документи за имота и трябва да се изчака решението на съда.

Кметът на Пловдив Иван Тотев си позволи да издаде заповед за насилствено изземване на 82 декара имот, без да изчака решението на съда, каза още Никленов. Тотев и неговите приближени игнорират решение на българския съд, добави президентът на футболния клуб.

Ако властта не се съобразява със съдебните решения, тогава няма държава, каза Петър Никленов.

Аз ще спечеля делото и там няма да има кооперация и хотели, а стадион за децата, заключи той.   

Община Пловдив и Петър Никленов водят от години спор за стадиона, който е изграден почти изцяло със средства на бизнесмена и на който тренират повече от 100 деца.

Иван Тотев се държи като феодал, посочи президентът на ФК „Векта“.