София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Почина Красимир Безински

Легендата на „ЦСКА“ не се пребори с рака

5 годиниСпортни 3 Боряна Райчева

Поредна тъжна новина сполетя българския футбол. Снощи почина бившият бранител на „ЦСКА“ Красимир Безински на 57-годишна възраст. През 2017-та той бе диагностициран с рак на дебелото черво. Започна лечение, но не успя да се пребори с коварната болест.

Той беше част от едно от най-славните поколения на „ЦСКА“ през 80-те години на миналия век, когато българите биеха отбори като Ливърпул и Нотингам Форест в турнира за Купата на европейските шампиони. Безински има 302 мача в „А група“, в които 17 гола. Петкратен шампион на България, шесткратен носител на Купата на България и трикратен носител на КСА. Полуфиналист за КЕШ и за КНК. Има 25 участия за националния отбор на България, на който по-късно е и помощник треньор. През 2018-та беше назначен като помощник треньор на първия отбор на ЦСКА-София.