Гледай
на живо

Поход на свободата в центъра на София

Събитието цели да фокусира вниманието върху трафика на хора

Поход на свободата в центъра на София Въпреки лошото време над 150 души се събраха в центъра на София, за да извървят заедно Похода на сво... thumbnail text
Въпреки лошото време над 150 души се събраха в центъра на София, за да извървят заедно Похода на свободата и да кажат на над 40 милиона души, които са жертва на трафика на хора, че те имат право да вървят и живеят свободно. 
 
Всеки от участниците, включили се в събитието, което се организира за пета поредна година от фондация „А21“ и цели да повиши информираността по наболелия проблем за  трафик на хора, имаше своя причина да участва.
 
Тъжната статистика показва, че България се нарежда на първо място, когато говорим за трафик на хора. Според данните на властите 500 наши сънародници всяка година подават сигнал, че са станали жертва на подобно посегателство срещу личността им. Броят на нерегистрираните случаи остава неизвестен. 
 
Най-разпространената форма на трафик пък е сексуалната експлоатация, споделят  инициаторите на днешния Поход на свободата и разказаха за това как можем я разпознаем.