София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Полфрийман не е изненадан от искането за възобновяване

Коментира адвокат Ангелов

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Калин Ангелов , адвокатът на Джок Полфрийман каза , че обвиненият не е изненадан от искането за възобновяване на делото. „Правилата за него са „ад хок“- за специални цели, коментира снощи в предаването „Честно казано“ с Люба Кулезич.

„Той е престъплението и жертвата. Аз съзнавам , че това е жестока трагедия. Но след като той е предсрочно освободен, следващите 6 години, ако извърши престъпление, ще го излежи заедно с това, което му е останало от присъдата за убийството“.

Той също каза, че до този момент делото е водено извън доказателствата от камерите и той защитава човек, който се е самоотбранявал. Освен това допълни, че групата заедно с Андрей Монов са гонили един човек.

„Тези не го правят за първи път“ допълни адвокат Калин Анелов. „При първата намеса никой не е бил наръган от Полфрийман. Той ако беше хладнокръвен убиец, щеше да убие цялата група.“