София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Полицията с мерки за Националната колоездачна обиколка

Те ще премине из страната между 2-и и 9-и септември

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Пътна полиция е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на 66-ата Международна колоездачна обиколка на България. Тя ще се проведе от 2 до 9 септември, а официалният старт ще бъде даден на 3 септември, в 12.30 часа, на площад „Народно събрание“ в столицата. След това колоната ще се отправи към градовете Елин Пелин, Златица, Карлово, Сопот и Троян.

Вторият етап ще стартира на 4 септември от Троян, велосипедистите ще преминат през Ловеч и ще финишират в Плевен. Отново на 4 септември, в Плевен, ще бъде даден старт на третия етап, като колоната ще поеме към селата Обнова, Стежерово, Ореш и ще финишира в Свищов.

На 5 септември колоездачите ще се отправят от крайдунавския град за четвъртия етап, ще преминат през Горна Оряховица и ще финишират в Елена. В старопланинския град участниците ще прекарат деня за почивка - 6 септември. Оттам на 7 септември ще започне петият етап, а колоната ще поеме към село Кортен, Нова Загора, като финишът ще е в Ивайловград. На следващия ден, 8 септември, участниците стартират от Ивайловград, ще преминат през Харманли и ще завършат в Стара Загора.

Началото на последния - седми етап, ще бъде дадено в Стара Загора. Колоната ще премине през Чирпан и ще финишира в Пловдив.

Периодът на провеждане на многоетапното състезание съвпада с летния туристически сезон и 6 септември – Денят на Съединението, което предполага засилен трафик по пътищата на страната.

Пътуващите трябва да имат предвид, че по маршрута на Международната колоездачна обиколка на България ще бъде въвеждана временна организация на движението. Пътищата, по които ще преминава колоната от велосипедисти, ще бъдат затваряни един час по-рано и движението на пътни превозни средства ще бъде забранен.

За улеснение на хората, от 2 септември, събота, Пътна полиция ежедневно ще предоставя предварителна информация за маршрутите на колоездачната обиколка и за часовете, в които пътните участъци ще бъдат затворени.