София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Политиката като концерт: Участието на Румен Радев на форума в Русия

Радев подчерта, че напълно подкрепя идеите за сътрудничество

пропускане
5 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

По време на изказването си на пленарна сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург президентът на България Румен Радев призова политиците да съблюдават хармонията.

Румен Радев даде пример с концерт на диригента Валери Гергев, на който е присъствал, който до края на представлението свел звука до минимум, а след това обясни, че мелодията и хармонията са по-важни от силата на звука. Цитирайки тази история като пример, Радев попита дали е време политиците да намалят децибелите в името на хармонията. Той отбеляза, че винаги ще има много хора по света, които искат да се ръководят от общ оркестър.

По време на изказването си президентът благодари и на организаторите на форума за поканата. Той подчерта, че напълно подкрепя идеите за сътрудничество, които преди това бяха изразили Владимир Путин.

По-рано президентът на Русия говори на пленарната сесия на ПМЕФ. Той говори за търговските войни и двигателите на световната икономика.