София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Нинова: "Политиката на Станишев беше белязана от задкулисие"

Пред Сашо Диков говори лидерът на БСП

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Политиката, която Сергей Станишев водеше беше белязана от задкулисието, това  заяви в специално интервю за Сашо Диков лидерът на БСП Корнелия Нинова и посочи, че това е една от големите разлики между нея и председателят на ПЕС.
 
"Правим политика, която да е на светло. Никакво задкулисие. никакви договорки с ГЕРБ да вземаме властта. Никакви договорки с олигарси и бизнесмени. Никакви договорики с ДПС на скрито. Всичко да е ясно. Миналата политика беше белязана от такива неща. Човека предложи Делян Пеевсики."
 
Партията на европейските социалисти, начело със Сергей Станишев промениха пътя на автентичното ляво, като замениха консервативните идеи с либерални и глобалистки такива, обясни още Нинова.
 
"Втората сериозна разлика между нас  е промяната в статуквото. Опитвам се от три години и вътре в партията- с промени в устава, с редица решения да променим статуквото."
 
По думите на лидерът на червената партия, решението на Националния съвет на БСП в крайна сметка Сергей Станишев да влезе на избираемо мястото  в листите за предстоящия евро вот е именно проява да разбиване на това статукво и показва, че Столетницата не лидерска партия, а формация, в  която всички решения се вземат демократично.
 
Какво още каза Корнелия Нинова пред Сашо Диков може ще разберете, ако гледате предаването "ЕвроДиков" утре вечер от 20:00 часа само по телевизия "Евроком".