София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Политолог за оставката на Петков: Борисов смени един бушон в гърмяща система

80% от дружествата в България имат огромен проблем

4 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Тук става въпрос за нещо типично за Борисов. В контекста на това, че една система работи изключително зле - в случая социалната система, тя е недофинансирана, тя е гърмяща система, той иска оставка. В случая се сменя един бушон, но това не променя положението на цялата система. По този начин политологът Страхил Делийски коментира оставката на социалния министър Бисер Петков и назначававането на Деница Сачева на поста. 

Според Делийски 80% от дружествата в България имат огромен проблем. При наличието на такъв проблем нещо трябва да се прави. Поведението на Борисов е стил. Погледнете какви са заплатите на социалните работници. Каква е тежестта на социалните плащания, посочи Делийски.

Вчера видяхме триумфалисткия разказ на Борисов, който е далече от колективната представа на обществото. Целият този разговор не е рационален начин за управление на публични системи. Ако продължават да управляват така, няма да им донесе нищо добро, убеден е политологът.