Гледай
на живо

Помпео: Тръмп е решен да подобри отношенията си с Русия

Доволен съм, че се срещаме, добави още той

Помпео: Тръмп е решен да подобри отношенията си с Русия Американският президент Доналд Тръмп е решен да подобри отношенията си с Русия. Това съобщи държавни... thumbnail text

Американският президент Доналд Тръмп е решен да подобри отношенията си с Русия. Това съобщи държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео преди началото на преговорите с руския външен министър Сергей Лавров.
"Президентът Тръмп прави всичко, за да подобри отношенията между нашите страни," каза той.

Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео очаква да се срещне с руския си колега Сергей Лавров по време на срещата на върха на Г-20 в Осака.
"Ще имаме още една възможност да говорим на срещата на Г-20", заяви държавният секретар във вторник преди началото на разговорите с руския външен министър.
"Срещаме се за втори път през последните две седмици и съм много доволен, че днес можем да говорим отново", заяви държавният секретар във вторник, преди да започне преговори с руския външен министър.
Срещата на върха на Г-20 ще се проведе на 28-29 юни в Осака в югозападната част на остров Хоншу. Това ще бъде първият подобен форум в Япония. Като домакин на срещата на върха Токио възнамерява преди всичко да повдигне на срещата въпроса за борбата с тероризма.
Според няколко медийни репортажи, американският президент Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да се срещне с руския лидер Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпинг по време на срещата на върха в Осака.