София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Популярни лица ще се борят за запазване на националното ДНК

Андрей Арнаудов. Ники Кънчев и Хилда Казасян са сред участниците

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Популярни лица от екрана ще се борят за запазването на националното ДНК. Това е основната цел на новата неправителствена организация Движение за национална кауза (ДНК).

Идеята за националното движение е на продуцентът Андрей Арнаудов, познат от телевизионното дуо Иван и Андрей. Днес той, Ники Кънчев и Хилда Казасян дадоха заявка за учредяването на националното движение, което ще се случи през май.

Целта на организацията е стимулиране на раждаемостта и детското здравеопазване и ново отношение към българите зад граница. Арнаудов определи начинанието като“хоби“ и „вид мисия“ на добре познати лица, които нямат никакво желание да го превръщат в политическо движение. По неговите думи България от 10 години няма кауза.

Органиазция ДНК ще се опита да върне някаква част от хората, които са напуснали България през последните 25 години. Участието на Ники Кънчев ще се отнася до точката с раждаемостта и детското здравеопазване. По неговите думи целта на сдружението е да покаже и че хора с различни разбирания могат да са част от него.