София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Порноактриса съди Тръмп за клевета

Сторми Даниълс иска 75 000 долара от президента

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Американската порноактриса Сторми Даниълс внесе жалба срещу Доналд Тръмп, обвинявайки го в клевета.  Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд, е завела иск в съд в Ню Йорк.
Порноктрисата е в съдебна битка с Тръмп откакто поиска от съдия в Лос Анджелис да анулира споразумение за поверителност, според което тя приела да не говори за своята предполагаема връзка с Тръмп в замяна на 130 000 долара обезщетение.

Адвокатът на Тръмп - Майкъл Коен, каза, че е договорил сам споразумението и е извадил парите от джоба си, за да плати на актрисата. Самият Коен също е обект на разследване в Манхатън.
В телевизионно интервю в края на март Сторми Даниълс разказа пикантни детайли за връзката си Тръмп в периода 2006-2007 г. Тя каза също така, че била заплашена през 2011 г. на паркинг в Лас Вегас от неизвестен мъж. Той казал, че ще се разправя с дъщеря й, ако тя разкрие връзката си с Тръмп. В средата на април Сторми Даниълс представи фоторобот на непознатия, който я е заплашил.

После Тръмп коментира в мрежата "Туитър" фоторобота и каза, че той е на човек, който не съществува. Тогава той определи действията на Сторми Даниълс като "абсолютна измама".
Искът на порноактрисата е именно срещу написаното от Тръмп в мрежата. Това според нея е клевета и оценява на 75 000 долара вредите, които е понесла заради неговия коментар, видян от 50 милиона души.