Гледай
на живо

Порноактриса съди Тръмп за клевета

Сторми Даниълс иска 75 000 долара от президента

Порноактриса съди Тръмп за клевета Американската порноактриса Сторми Даниълс внесе жалба срещу Доналд Тръмп, обвинявайки го в клевета. ... thumbnail text

Американската порноактриса Сторми Даниълс внесе жалба срещу Доналд Тръмп, обвинявайки го в клевета.  Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд, е завела иск в съд в Ню Йорк.
Порноктрисата е в съдебна битка с Тръмп откакто поиска от съдия в Лос Анджелис да анулира споразумение за поверителност, според което тя приела да не говори за своята предполагаема връзка с Тръмп в замяна на 130 000 долара обезщетение.

Адвокатът на Тръмп - Майкъл Коен, каза, че е договорил сам споразумението и е извадил парите от джоба си, за да плати на актрисата. Самият Коен също е обект на разследване в Манхатън.
В телевизионно интервю в края на март Сторми Даниълс разказа пикантни детайли за връзката си Тръмп в периода 2006-2007 г. Тя каза също така, че била заплашена през 2011 г. на паркинг в Лас Вегас от неизвестен мъж. Той казал, че ще се разправя с дъщеря й, ако тя разкрие връзката си с Тръмп. В средата на април Сторми Даниълс представи фоторобот на непознатия, който я е заплашил.

После Тръмп коментира в мрежата "Туитър" фоторобота и каза, че той е на човек, който не съществува. Тогава той определи действията на Сторми Даниълс като "абсолютна измама".
Искът на порноактрисата е именно срещу написаното от Тръмп в мрежата. Това според нея е клевета и оценява на 75 000 долара вредите, които е понесла заради неговия коментар, видян от 50 милиона души.