Гледай
на живо

Поругаха гроба на актрисата Пепа Николова

Пластиката от гробната плоча е открадната

Поругаха гроба на актрисата Пепа Николова Поругаха гроба на голямата актриса Пепа Николова. За вандалския акт съобщи във Фейсбук дъщеря ѝ Алек... thumbnail text

Поругаха гроба на голямата актриса Пепа Николова. За вандалския акт съобщи във Фейсбук дъщеря ѝ Александра Сърчаджиева. Неизвестни са откраднали от гробната плоча пластиката, която е направил в нейна памет скулпторът Георги Чапкънов.

„Бясна съм! Гневна съм! Изключително наранена! Днес отидох на гроба на майка ми! И видях това! Пластиката, която Георги Чапкънов направи за нея, когато тя почина, е открадната! Изкъртена по най-безобразен начин!!! Това е поругаване!“, пише в социалната мрежа Алекс Сърчаджиева.

Пепа Николова издъхва в "Пирогов" след като е оперирана от злокачестен меланом на хипофизата, но лекарите и приятелите на актрисата до последно криели страшната истина от Александра. Дори, когато майка й изпаднала в кома, от която така и не излиза. Младата актриса вярвала до последно, че Пепа ще преодолее болестта.

Неотклонно за Пепа в последите й дни се грижи актрисата Искра Радева, в чийто частен театър "Искри и сезони" Пепа изигра едни от последните си роли. В организацията на погребението взема лично участие културният министър по това време Стефан Данаилов.

Пътищата на двамата актьори се пресичат по време на снимките на култовия сериал "На всеки километър". В партизанската сага 18-годишната харманлийка Пепа Николова изигра ролята на циганката Джалма, която жертва живота си заради своя любим Бате Серго.

На младини Пепа е изключително красива. Всички я оприличават на италианската кинозвезда Жулиета Масина. Тя мечтае за кариерата на естрадна певица, приемат я в Консерваторията, а после не завършва ВИТИЗ. Още докато се снима в "На всеки километър", италиански моден гуру я кани за негов модел в Милано. Тя обаче отказва.

Първата й голяма роля е във филма "Понеделник сутрин", който е смачкан от комунистическата цензура и 22 години не излиза на екран.

В този филм актрисата играе безработно "момиче с леко поведение" от провинциален град, което е скептично към всекиго и всичко.