Гледай
на живо

Посолства и консулства в Австралия са евакуирани

Причината е доставка на подозрителни пратки в дипломатическите мисии

Посолства и консулства в Австралия са евакуирани Редица дипломатически мисии в Австралия са били евакуирани заради получени подозрителни пратки, съоб... thumbnail text
Редица дипломатически мисии в Австралия са били евакуирани заради получени подозрителни пратки, съобщават властите в страната, цитирани от световните информационни агенции.
 
Пакетите са били доставени в посолства и консулства в австралийските градове Канбера и Мелбърн, допълниха още от федералната полиция. Все още не е ясно какво точно съдържат въпросните пратки, както и кои са хората, които са ги доставили, но властите са започнали мащабно разследване по случая. Смята се, че става дума за организирана акция. Няма информация за пострадали служители.
 
Медиите в Австралия съобщават, че подозрителните пратки са получени в посолствата на САЩ, Швейцария, Великобритания и Германия. Няма информация за пострадали служители.
 
Говорителка на британската мисия в Мелбърн потвърди, че е получен подозрителен пакет. "Поддържаме постоянна връзка с австралийската федерална полиция и местните власти във връзка със ситуацията. Всички наши служители са налице и в безопасност", добави тя.