София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пребитата от съсед жена напуска дома си

Всички в блока се страхували от бияча

5 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева

Пенсионерката Николина Стефанова, която беше пребита наскоро от 24-годишния си съсед, е била изписана вчера от болницата. Тя сподели, че "с лекарства и компреси" състоянието й е стабилизирано, но по лицето й още личат следите от зверския побой. А равносметката е счупена ръка и нос, и масивни кръвонасядания в очите. 

"В болницата не ме беше страх, но сега отново започвам да го усещам", признава Николина. 

В шок и под голямо напрежение спродължават да са и нейните близки - дъщеря й Ива, която успява да отърве майка си от насилника, и внуците й. 

По думите на пребитата жена те я питали "дали той не може да влезе през балкона" и треперели от страх, а цялото семейство не можело да спи. 

В момента побойникът все още е в ареста, но какво ще се случи, когато го пуснат, питат се близките на Николина Стефанова. 

"С нищо не сме го дразнели този човек, ние не го познаваме, а и той каза, че не ни познава. Откъм нас се е чувало може би смях, докато сме вечеряли, тракане на прибори... Но това са нормални шумове. Децата са вече големи, не играят с играчки, не плачат", твърди дъщерята Ива.

По думите на друга съседка на побойника той от години е "страшилището на блока". Всички го отбягвали, защото се страхували от него, бил много агресивен, последния път се заял безпричинно с чистачката на входа.

Вече имал една присъда за побой преди 10 години, но бил реабилитиран  

"Баща му много го биеше като малък, аз дори съм ходила да го спасявам", казва жената. 

Тя открива корените на агресивното поведение на младия мъж в травмите, които му е нанесло възпитанието чрез бой на баща му. 

Николина Стефанова и близките й обмислят да се преместят в друго жилище.

"Внуците настояват да излезем на квартира", сподели тя, и допълни, че това било последното нещо, което биха искали, защото си купили този апартамент, макар и малък, наскоро и до фаталния ден се чувствали щастливи под собствен покрив.