Гледай
на живо

Представиха новата система за контрол на горивата

Камери ще следят пътя пътя на дизела в реално време

Представиха новата система за контрол на горивата Нова система за контрол на горивата беше представена днес официално пред медиите. На демонстрацията ... thumbnail text
Нова система за контрол на горивата беше представена днес официално пред медиите. На демонстрацията присъства и лично премиерът Бойко Борисов, който изрази увереността си, че новият начин за справяне с контрабандата на горива ще доведе до желания резултат.
 
Системата включва камери с висока резолюция, разположени в специален контрабанден център, които ще следят в реално време пътят на дизела. Камери ще записват движението на кораба, неговото име, географското положение и какво вози. Информацията ще се пази на специални сървъри, обясни на презентацията говорителят на НАП Росен Бъчваров.
 
Създателите на новата система са категорични, че човешка намеса в нея не може да има. Чрез новият метод ще се следят всички граници на страната.
Идеята е борбата с контрабандата при горивата да постигне резултати като при цигарите, където, според премиера, незаконната търговия е намаляла от 34 до под 5%.