Гледай
на живо

Призив за гражданско недоволство срещу натиска върху адвокати

Н.Хаджигенов бие камбаната: адвокатите са потенциални обвиняеми!

Призив за гражданско недоволство срещу натиска върху адвокати Топадвокатът Николай Хаджигенов публикува в социалните мрежи свое писмо до Висшия адвокатски съвет, ... thumbnail text

Топадвокатът Николай Хаджигенов публикува в социалните мрежи свое писмо до Висшия адвокатски съвет, с което дава гласност за оказвания безпрецедентен натиск от страна на прокуратурата върху адвокат Ирен Савова, защитничка на Десислава Иванчева и на Биляна Петрова. За скандалния тормоз той съобщи първо снощи /7 декември/ в предаването ЕвроДикоф на телевизия Евроком. Хаджигенов призовава дори несвързаните професионално с правосъдната система, но чувстващи се граждани,  също да изпратят призива до Висшия адвокатски съвет на адрес arch@vas.bg. Ето и призива:

ДО
ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ

Госпожо Председател,

госпожи и господа членове на Висшия адвокатски съвет.

Прокуратурата оказва безпрецедентен натиск срещу адвокат Ирен Савова – защитник по делото Иванчева/Петрова.
Към настоящия момент са образувани 11(единайсет) досъдебни производства срещу неизвестен извършител за сега, по които тя е главен свидетел и потенциален обвиняем.
Известна е практиката на прокуратурата да повдига несъстоятелни обвинения на адвокати по знакови дела с цел оказване на натиск върху тях.
Настоявам за незабавна, публична декларация, осъждаща подобна несъвместима с правото, правовата държава и правосъдието практика.

София адвокат Николай Хаджигенов
08.12.2018г.

Публикацията на адвокат Хаджигенов набира все по-голяма популярност в социалните мрежи.