София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Проф. Чуков: Големият дебат между САЩ и Иран е за пари

"Сюлеймани стана жертва на собствената си медийна пропаганда"

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

С вчерашната пресконференция на Тръмп стана ясно, че няма да има военен удар. Но санкциите ще бъдат стегнати. Очертаха се много интересни тенденции. В начина, в изказа на Зариф, който казва: "Достатъчно" и позицията на Хаменеи, която е "Никакво отстъпление". Това заяви арабистът проф. Владимир Чуков във връзка с напрежението в Близкия Изток и престрелките между Иран и САЩ. 

Според експертът в Иран се чудят какво да правят в момента. Естеството на републиката духовният ръководител не желае да има промяна. Президентът и най-вече Мохамед Зариф искат да седнат на масата на преговори. 

Информацията, че Касим Сюлеймани стои зад атаката в Сарафово дойде от израелския външен министър, който даде интервю за Георги Милков. Тогава се получи една митология около този човек. Но той стана жертва на собствената си медийна пропаганда. Ако не беше щурмувал американското посолство, той щеше да е жив, убеден е арабистът.

Големият дебат между Иран и САЩ, това са парите, категоричен е проф. Чуков.