Гледай
на живо

Прокуратурата иска зад решетките и посредника на Ралев

Деловки засега е пуснат под парична гаранция от 60 000 лева

Прокуратурата иска зад решетките и посредника на Ралев Държаното обвинение иска посредникът в сделката за подкуп, получен според тях от кмета на район "Сев... thumbnail text
Държаното обвинение иска посредникът в сделката за подкуп, получен според тях от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, Иван Делевски също да остане в ареста. В тази връзка днес от прокуратурата използваха правото си да внесат протест срещу решението на Специализирания наказателен съд да го пусне под гаранция.
 
Припомняме, че вчера съдът остави в ареста кмета на район "Северен" в и освободи срещу сумата от 60 000 лева  Делевски. Гаранцията е точно толкова, колкото според обвинението е  размерът на подкупа, искан от кмета Ралев. Мотивите на магистратите са, че Делевски не е бил основният инициатор на деянието и неговата роля в корупционната схема е била второстепенна.
 
Според прокуратурата  обаче е налице реална опасност, Делевски да окаже влияние на свидетели или да извърши друго престъпление. Освен това, събраните доказателства по делото били  достатъчни, за да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвинен.