Гледай
на живо

Протест в "Обеля" заради липса на детски градини

50 деца в квартала се борели за едно място

Протест в "Обеля" заради липса на детски градини Жителите на столичния квартал "Обеля" излязоха за пореден път на протест, за да изразят недоволствот... thumbnail text

Жителите на столичния квартал "Обеля" излязоха за пореден път на протест, за да изразят недоволството си от липсата на места в детските градини и яслите в квартала.


По думите на недоволните за едно място в детско заведение там се борят около 50 деца. От 30 години  в  "Обеля 1" нямало построена нито една градина.


В същото време в съседния квартал "Обеля 2" за 15 000 души има една ясла и една детска градина, което също е крайно недостатъчно, възмутено коментират протестиращите.


Недоволството на живеещите там  е свързано и с все по-голямото презастрояване, лошата инфраструктура и буквално изчезващите зелени площи.


Излезлите на улицата хора обясниха, че в квартала живеят на 500 деца на възраст от 0 до 14 години, като те имат възможност да се забавляват на общо 3 съществуващи площадки за игра. Поради тази причина, родителите се виждали принудени да водят децата си  в други софийски квартали или в близкото село, а пътуването до тях им отнемало средно около час в посока.