София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Протест в подкрепа на Светослав Костов

Журналисти от БНР искат той да остане на поста си

пропускане
5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Поредна порция протсети в Българското национално радио. След като преди дни от Асоциацията  на европейските журналисти организираха жива верига пред радиото с искане за оставката на генералния директор на медията, днес журналсити оттам излязоха в подкрепа на Светослав Костов.
 
Припомняме, че миналата седмица от СЕМ поискаха оставката му, но Костов заяви, че няма да я даде. Очаква се тази сдмица медийният регулатор да го совободи от длъжност. За това са нужни три от петте гласа на членовете на СЕМ.
 
Противниците на поисканата оставка настояват членовете на СЕМ да бъдат обективни и да изслушат и другата страна в скандала, което, според тях, до момента не е станало.
 
Оставката на Костов бе поискана, след като на 13 септември програма „Хоризонт“ замлъкна за няколко часа, като преди това ръководството се опита да свали от ефир дългогодишната журналистка Силвия Великова.